Την ένταξη του έργου με τίτλο «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ύψους 1.400.000,00 €, αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα προμηθευτεί στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, έξι μικρού και μεγάλου μεγέθους ηλεκτροκίνητα οχήματα και φορτηγά, καθώς και σταθμούς φόρτισης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.
Με αφορμή την ένταξη του έργου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Μανώλης Φραγκάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος υλοποιεί με αργά και σταθερά βήματα τον σχεδιασμό του προκειμένου να εισέλθει σταδιακά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης υιοθετώντας εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, μετά και την επιτυχή έκβαση της ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος μας για την ένταξη και χρηματοδότηση της από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, βρίσκεται στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής. Στοχεύουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, με παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, την αλλαγή νοοτροπίας και την εναρμόνιση με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί μετακίνησης».