H Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, βραβεύτηκε από το ίδρυμα Solar Impulse Foundation με τον τίτλο «Αποδοτική Λύση» για τους δύo ρυθμιστές στροφών Altivar drives: την προσαρμόσιμη σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar 600 και την σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar 312 Solar για αντλίες με ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ.
Η αναγνώριση αυτή, αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του ιδρύματος Solar Impulse Foundation να επιλέξει 1.000 λύσεις οι οποίες μπορούν να προστατεύουν το περιβάλλον με κερδοφόρο τρόπο, δείχνοντας στις αρμόδιες για τη λήψη αποφάσεων επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, ότι οι ‘καθαρές’ τεχνολογίες μπορούν να είναι και οικονομικά βιώσιμες.
Για την Schneider Electric, αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της για βιώσιμες λύσεις. Οι δύο σειρές ρυθμιστών στροφών επιλέχθηκαν ως «Αποδοτικές Λύσεις» (Efficient Solution) μετά από αυστηρή αξιολόγηση από μια ομάδα εξωτερικών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων:
Το Altivar 600 σχεδιάστηκε με σκοπό την διαχείριση ενέργειας και του asset management, ενώ βελτίωσε τη συνολική απόδοση των βιομηχανικών διεργασιών και υποδομών. Συγκεκριμένα, η λύση συμβάλλει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 25% (όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας) και επιτρέπει έως και 50% βελτιστοποιημένη κατανάλωση σε σύγκριση με μια εφαρμογή ρυθμιστές στροφών Altivar.
Το Altivar 312 Solar χρειάζεται επένδυση CapEx (ηλιακοί συλλέκτες, μονάδες, αντλία νερού κ.λπ.) αλλά απαιτεί πολύ χαμηλά λειτουργικά κόστη (χαμηλή συντήρηση, μηδενικό κόστος καυσίμων) σε σύγκριση με την κύρια εναλλακτική λύση (χρήση ντίζελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που οδηγεί τις αντλίες). Τέτοιες βιώσιμες επενδύσεις υποστηρίζονται συχνά από ΜΚΟ στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Αυξάνοντας τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία με το Altivar
Η κατανάλωση ενέργειας έχει περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. Η σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar 600 drives, η οποία επικεντρώνεται στην επεξεργασία ρευστών/υγρών και στην εξοικονόμηση ενέργειας, είναι ιδανική για περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται αντλίες, ανεμιστήρες ή συμπιεστές, όπως εγκαταστάσεις νερού/λυμάτων, εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ή και σε κτίρια.
Η λύση Altivar 312 Solar είναι μια φιλική στο περιβάλλον και εύκολη στη σύνδεση μονάδα ρυθμιστών στροφών ενώ λειτουργεί με ένα ευρύ φάσμα αντλιών και ηλιακών πάνελ /φωτοβολαταϊκών με πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης.
«Η φιλοσοφία των υπηρεσιών της σειράς ρυθμιστών στροφών Altivar 600 καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες των βιομηχανικών διεργασιών και υποδομών, όσον αφορά την αποδοτικότητα του εξοπλισμού και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (Total Cost of Ownership TCO). Μειώνοντας το κόστος συντήρησης, υποστηρίζοντας τη διαχείριση ενέργειας, του asset management και τη συνολική απόδοση μιας διαδικασίας, οι τελικοί χρήστες μπορούν να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση περισσότερο από 40% μέσω του ενσωματωμένου ελέγχου υπηρεσιών. Αποτελεί ιδανική λύση για πελάτες που αναζητούν αυξημένη εξοικονόμηση OpEx, ενώ η λύση ATV312 Solar είναι φιλική προς το περιβάλλον, οικονομική και ευέλικτη λύση που μπορεί να διευκολύνει την παροχή πόσιμου νερού σε άτομα με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο, με πολύ χαμηλότερο κόστος από τις υπάρχουσες λύσεις», δήλωσε ο Henry KIM, Επικεφαλής του τμήματος Marketing, Drives, της Schneider Electric.
Πρόσφατα, το ίδρυμα Solar Impulse Foundation έφερε στο φως της δημοσιότητας τις λύσεις EcoStruxure Microgrid Advisor και NEO Network solutions, αναγνωρίζοντας τη δέσμευση της Schneider Electric να ενσωματώσει στις λύσεις της, τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζονται από τον ΟΗΕ.