Το 50% των κερδών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα διανέμεται ως μέρισμα, ενώ τον επόμενο μήνα η εισηγμένη θα δώσει προμέρισμα για τα κέρδη του 2018 πάνω από 0,03 ευρώ ανά μετοχή.
Τη μερισματική πολιτική της εταιρίας έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Ιάσων Ρουσσόπουλος, κατά τη διάρκεια της πρώτης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Πριν την έναρξη της συνέλευσης των μετόχων ο κ. Ρουσσόπουλος παρουσίασε τις προβλέψεις (guidance) της εταιρίας για το 2021. Σύμφωνα με αυτά, η ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση αναμένεται να ανέλθει στα 2,1 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. το 2017, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται σε 85 από 67 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA προβλέπονται στα 220 εκατ. ευρώ από 172 εκατ. ευρώ.
Στα ατού του ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνονται τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 300 εκατ. ευρώ για τα οποία έκανε γνωστή την πρόθεση της διοίκησης για ενεργητική διαχείρισή τους.
Στα μεγάλα επενδυτικά σχέδια του ΑΔΜΗΕ είναι τα έργα της διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο, ύψους 324 εκατ. ευρώ και εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης το 2020. Η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί το 2022. Η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, τις αμοιβές της διοίκησης αλλά και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Γράφει ο Χρήστος Κολώνας – Πηγή: euro2day.gr