Από την 1η Ιανουαρίου ξεκινά η παροχή συνδυαστικών πακέτων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου από την Εταιρεία Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, η οποία μετονομάστηκε σε ‘Ζενίθ’ και επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε όλη τη χώρα.
Στις ανακοινώσεις αυτές προχώρησε σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Federico Regola, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Η εταιρεία θα παρέχει φυσικό αέριο σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο διανομής, ενώ παράλληλα εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας παρέχοντας συνδυασμό ενεργειακών προϊόντων στους καταναλωτές.
Σημειώνεται ότι την 1η Ιανουαρίου 2018 ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, καθώς το σύνολο των καταναλωτών και οι οικιακοί πελάτες αποκτούν το δικαίωμα επιλογής προμηθευτή.
Η εταιρεία έχει τον υψηλότερο αριθμό συνδέσεων φυσικού αερίου στη χώρα με 300.000 συνδέσεις σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και σκοπεύει, όπως τονίστηκε, να απευθύνει ανταγωνιστικές προσφορές και στην ηλεκτρική ενέργεια. Η προσφορά συνδυάζεται και με οικογενειακή κάρτα υγείας που θα παρέχεται στους πελάτες.
Η παροχή συνδυαστικών ενεργειακών προϊόντων ρεύματος και φυσικού αερίου είναι η κυρίαρχη τάση και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ήδη και άλλες ενεργειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα ετοιμάζονται να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση. Η εταιρεία ανήκει κατά 51% στην ΔΕΠΑ και 49% στην Ιταλική ΕΝΙ που ελέγχει και το μάνατζμεντ της εταιρείας από το 2000.