Το ατρακτίδιο για το νέο πειραματικό μοντέλο ανεμογεννήτριας ισχύος 15 MW ολοκλήρωσε η Vestas και το οποίο είναι πλέον έτοιμο για να υποβληθεί στα απαιτούμενα test.
Η ολοκλήρωση του πρωτότυπου ατρακτιδίου για το μοντέλο V236-15.0MW στο εργοστάσιο του Λίντο, στο λιμάνι Οντένσε, στη Δανία, είναι το αποκορύφωμα των «εντατικών προσπαθειών ενός ευρέος φάσματος ομάδων της Vestas».
«Συνάδελφοι από το σύνολο της εταιρικής δομής της Vestas εργάστηκαν σκληρά και συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να διασφαλίσουν την γρήγορη πρόοδο των εργασιών ανάπτυξης και κατασκευής του πρωτότυπου, και μάθαμε εξαιρετικά πράγματα, οδεύοντας προς την μαζική παραγωγή», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής λειτουργιών της εταιρείας, Tommy Rahbek Nielsen.
Το ατρακτίδιο προετοιμάζεται για μια σειρά τεστ που θα δείξουν την συμπεριφορά του εξοπλισμού σε περιβάλλον εξοπλισμού στο εργοστάσιο του Lindo. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του renews.biz, αυτά τα τεστ διασφαλίζουν ότι όποιες ευκαιρίες βελτίωσης θα αξιοποιηθούν πριν την τελική εγκατάσταση.