Δύο εταιρικά σχήματα έχουν καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για την ιρλανδική Commodity & Mining Insight Ireland Ltd και την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την AD Holdings AG.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην ημέρα λήγει και η προθεσμία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τις οικονομικές προσφορές που αφορούν στη μακροχρόνια μίσθωση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.
Παράλληλα, ο ειδικός διαχειριστής την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει για την αξιολόγηση των προσφορών και να καθορίσει τα επόμενα βήματα. Όπως σημειώνουν πηγές του για την επιτυχία του διαγωνισμού καθοριστική ήταν η συμβολή της πολιτείας με την στενή συνεργασία των υπ. Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
Αναφορικά με τους ενδιαφερόμενους σημειώνεται ότι η Commodity and Mining Insight Ireland Limited είναι εταιρεία παροχής συμβουλών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον τομέα των μετάλλων και των ορυκτών και μπορεί να συμμετέχει για λογαριασμό ξένου μεγάλου παίκτη.
Από την πλευρά της, η AD Holdings έχει έδρα το Λιχτενστάιν. Πρόκειται για εταιρεία συμμετοχών, ενώ εμφανίζεται μεταξύ άλλων ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ένας Έλληνας. Πρόκειται για τον κ. Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος είναι γιος του παλιού διοικητικού στελέχους της ΛΑΡΚΟ την περίοδο 1995-2004, κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη.