Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πτωτική πορεία κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) την περασμένη βδομάδα.
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 18 Νοεμβρίου και 24 Νοεμβρίου ανήλθε στα €53,39/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 5,12% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €69,28/MWh και στα €0,00/MWh αντιστοίχως.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, φτάνοντας τα €58,46/MWh.

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η μέση ΟΤΣ της περασμένης εβδομάδας δεν αποτελεί μόνο χαμηλό έτους αλλά και χαμηλό των τελευταίων 78 εβδομάδων.
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κράτησαν για άλλη μία εβδομάδα τη ζήτηση ηλεκτρισμού της χώρας σε χαμηλά επίπεδα, ενώ καταγράφηκε μόλις μία αναιμική αύξηση της τάξης του 2,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.