Η ιταλική εταιρία ενέργειας Eni και η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) υπέγραψαν συμφωνία έρευνας για την εκπόνηση κοινών έργων που θα στοχεύουν στη σημαντική μείωση των εκπομπών CO² από οχήματα οδικών μεταφορών, όπως ανακοίνωσε χθες η Eni.
Στο Palazzo Chigi της Ρώμης, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών, Claudio Descalzi και Sergio Marchionne, υπέγραψαν τη συμφωνία, η οποία επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βιώσιμη κινητικότητα, παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού, Paolo Gentiloni.
Η Eni και η Fiat Chrysler Automobiles σχεδιάζουν να βελτιώσουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες που αφορούν στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τη χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές με δέσμευση και προσωρινή αποθήκευση μέρους του CO² που παράγεται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Για να μειωθούν περαιτέρω οι συνολικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, οι δύο εταίροι επιβεβαίωσαν επίσης το κοινό ενδιαφέρον τους για την αξιολόγηση νέων τύπων καυσίμων για χρήση στα υπάρχοντα οχήματα, χωρίς να απαιτούνται σημαντικές μηχανικές αλλαγές.
Η Eni δήλωσε, τέλος, ότι οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης να ξεκινήσουν και να εφαρμόσουν νέες εταιρικές σχέσεις με ιταλικά και διεθνή πανεπιστήμια με στόχο τη δημιουργία και την κατάρτιση των μελλοντικών επαγγελματιών του κλάδου.