Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ισχνή αύξηση κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), την περασμένη βδομάδα, παραμένοντας βέβαια σε υψηλά επίπεδα, καθώς σημείωσε υψηλό 31 εβδομάδων.
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 31 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου ανήλθε στα €53,61/MWh, δηλαδή αυξημένη σε ποσοστιαία βάση κατά 0,81% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €96,06/MWh και στα €27,00/MWh αντιστοίχως.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, φτάνοντας τα €69,91/MWh.

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, οι υψηλές θερμοκρασίες, που διατηρήθηκαν τις περισσότερες ημέρες της περασμένης εβδομάδας, ενίσχυσαν κατά περίπου 2% τη ζήτηση ηλεκτρισμού, η οποία προσέγγισε τις 1,1 TWh σε επίπεδο εβδομάδας.
Οι μονάδες ΑΠΕ είδαν την παραγωγή τους να αυξάνεται κατά 12% σε εβδομαδιαίο επίπεδο (251 GWh), καλύπτοντας το 23% της ζήτησης.