Δύο ήταν τελικά οι προσφορές που κατατέθηκαν για τη σχεδίαση και την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας (IGB), όπως ανακοίνωση ο διαχειριστής του έργου, ICGB. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κοινοπραξία δύο βουλγαρικών εταιρειών (Glavbolgarstroy International of Bulgaria και GP Group AD of Bulgaria) με την ιταλική Bonatti, καθώς και την J&P ΑΒΑΞ.
Συνολικά, 11 ήταν οι εταιρείες και κοινοπρακτικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, ύψους 145 εκατ. ευρώ, με πέντε από αυτές να περνούν στη δεύτερη φάση του τον περασμένο Φεβρουάριο και δύο να καταθέτουν επισήμως προσφορά.
Η χωρητικότητα του αγωγού ανέρχεται σε 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Η Βουλγαρία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού, μήκους 182 χιλιομέτρων, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, τερματίζοντας την πλήρη εξάρτησή της από την Ρωσία. Κλείνοντας, ο διαχειριστής του έργου, ICGB, θα αξιολογήσει τις τεχνικές προσφορές, με την τελική απόφαση να αναμένεται τον επόμενο μήνα.