Ο νέος εκσκαφέας Cat® 352 Straight Boom, κατασκευασμένος για αξιόπιστη λειτουργία σε απαιτητικές εφαρμογές, έχει σχεδιαστεί ειδικά για εργασίες κατεδάφισης χαμηλού επιπέδου έως και πέντε ορόφους, γέφυρες και βιομηχανικές υποδομές. 
Χάρη στον συνδυασμό μπούμας/στικ που διαθέτει, έχει δυνατότητα υψηλότερης κατακόρυφης έκτασης έως και 12,85 μέτρα, 36% περισσότερο ύψος πείρου σε σύγκριση με την έκταση του κλασικού 352 με μπούμα τύπου Reach. Λειτουργώντας με προσάρτηση/εργαλείο έως 6.000 κιλά, το νέο 352 Straight Boom διαθέτει πλέον στάνταρ τεχνολογίες Cat για αυξημένη ευελιξία, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα τόσο σε εφαρμογές κατεδάφισης όσο και σε εφαρμογές εκσκαφής.
Η νέα – στον κατ’επιλογή εξοπλισμό –  σχεδίαση αφαιρούμενου αντίβαρου 11,35 τόνων του εκσκαφέα αυξάνει την απόδοση μεταφοράς και μειώνει το κόστος μεταφοράς. Το ανοιγόμενο σύστημα κύλισης έχει πλάτος μεταφοράς 2.990 χιλ. όταν χρειάζεται και εκτείνεται κατά 500 χιλ. στη λειτουργία για μέγιστη σταθερότητα γενικά. Ο νέος υδραυλικός ανεμιστήρας υψηλής απόδοσης διαθέτει στάνταρ αυτόματη αναστροφή ροής αέρα για να διατηρεί τα ψυγεία απαλλαγμένα από ρύπους και να μειώνει τον χρόνο συντήρησης.
Απλή, ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία
Σχεδιασμένο για κατεδάφιση, το 352 Straight Boom διαθέτει ενισχυμένη μπούμα, στικ και πλαίσιο, αυξάνοντας την αντοχή του μηχανήματος. Στο βασικό εξοπλισμό το προστατευτικό FOGS ενισχύει την προστασία των παραθύρων ασφαλείας τύπου P5A για την οροφή και μπροστά, από πτώση συντριμμιών κατά την κατεδάφιση, ενώ συμβάλλει στη διατήρηση της ορατότητας προς το εργοτάξιο.
Με κλίση για την αποφυγή συσσώρευσης λάσπης και θραυσμάτων, ο σχεδιασμός του πλαισίου του συστήματος κύλισης συμβάλλει στη μείωση της φθοράς της ερπύστριας, ενώ οι στεγανοί πείροι ερπύστριας και κουζινέτων μειώνουν τον θόρυβο κατά την πορεία και συμβάλλουν στην αύξηση της διάρκειας ζωής του συστήματος κύλισης. Τα προστατευτικά του συστήματος κύλισης σε όλο το μήκος της ερπύστριας είναι επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού.
Εύκολη συντήρηση
Αξιοποιώντας την τεχνολογία, το νέο Cat 352 Straight Boom προσφέρει πλέον δυνατότητες απομακρυσμένης διάγνωσης και ενημέρωσης λογισμικού. Ο εντοπισμός βλάβης από απόσταση (Remote Troubleshoot) επιτρέπει στην αντιπροσωπία να διαγνώσει τους κωδικούς σφαλμάτων και τα προβλήματα του μηχανήματος εξ’ αποστάσεως χωρίς να διακόπτει τον κύκλο εργασίας. Το Remote Flash επιτρέπει τις ενημερώσεις λογισμικού να προωθούνται στο μηχάνημα και να εγκαθίστανται σε κατάλληλη στιγμή για τον πελάτη.
Όλα τα φίλτρα καυσίμου, που είναι ενιαία για απλοποίηση της συντήρησης, διαθέτουν πλέον εκτεταμένο διάστημα αλλαγής εύρους 1.000 ωρών. Σε συνδυασμό, αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλλουν αποφασιστικά στη μείωση του μακροπρόθεσμου κόστους ιδιοκτησίας και λειτουργίας.  

Σχετικά με την ΕΛΤΡΑΚ:
Η ΕΛΤΡΑΚ, μέρος του ευρύτερου ομίλου CP Holdings, είναι ο επίσημος dealer του κορυφαίου οίκου Caterpillar στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Τα προϊόντα Caterpillar, που κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά, συνδυάζονται με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες υπόκεινται σε πιστοποιημένες διαδικασίες λειτουργίας. Οι σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, το εγγυημένο και εξειδικευμένο service, τα εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής, είναι μόνο μερικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που λειτουργούν ως προστιθέμενη αξία, σε συνδυασμό πάντα με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού και των συνεργατών της. Ο όμιλος ΕΛΤΡΑΚ, περιλαμβάνει επίσης την εμπορία των κορυφαίων ελαστικών Bridgestone. Στην πορεία έχουν προστεθεί και άλλες σημαντικές εταιρείες όπως η JLG με τις πλατφόρμες εναερίου εργασίας, η MaK με τους ναυτικούς κινητήρες, η Palfinger με τα συστήματα ανύψωσης, φόρτωσης και διαχείρισης φορτίων, η PowerScreen και η MB με κορυφαίο εξοπλισμό θραύσης, διαλογής και ανακύκλωσης.