Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τετάρτη, παίρνοντας μια ανάσα από την άνοδο σχεδόν 4% χθες, λόγω των φόβων για επικείμενη μείωση της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους, μια ομάδα γνωστή ως OPEC+.
Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημειώνουν πτώση κατά 7 σεντς, ή 0,07%, στα 100,29 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο 3,9% την Τρίτη. Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχωρεί κατά 10 σεντς, ή 0,11%, στα 93,84 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει άλμα 3,7% την προηγούμενη ημέρα.
Και τα δύο συμβόλαια εκτινάχθηκαν στα ύψη την Τρίτη, αφού η de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία επισήμανε την πιθανότητα εισαγωγής περικοπών για να εξισορροπήσει μια αγορά που περιέγραψε ως «σχιζοφρενική».
Ωστόσο, οι πιθανές περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+ μπορεί να μην συμβούν και είναι πιθανό να συμπέσουν με την επιστροφή του Ιράν στις αγορές πετρελαίου εάν η χώρα συνάψει πυρηνική συμφωνία με τη Δύση, ανέφεραν εννέα πηγές του ΟΠΕΚ την Τρίτη στο Reuters.
Υπογραμμίζοντας τη στενή προσφορά, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 5,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση κατά 900.000 βαρέλια σε δημοσκόπηση του Reuters.
Όμως τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά περίπου 268.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά περίπου 1,1 εκατομμύρια βαρέλια. Εντωμεταξύ στα 272 ευρώ ανα μεγαβατώρα κινείται η τιμή του φυσικού αερίου, καταγράφοντας νέα άνοδο σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Πηγή: liberal.gr