Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει συσταθεί η νέα θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom, τα αποκαλυπτήρια της οποίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μ. Μανουσάκης.
Η νέα θυγατρική θα εκμεταλλευτεί το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, το οποίο και θα διαθέτει προς μίσθωση σε παρόχους τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για γραμμές υπερύψηλων ταχυτήτων, που θα διατίθενται σε εγχώριους αλλά και διεθνείς παίκτες.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει ήδη δίκτυο μήκους 2500 χλμ, το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, ιδιαίτερα στα νησιά όπου ήδη έχουν κατασκευαστεί ή προβλέπεται να κατασκευαστούν νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις, οι οποίες εκτός από το κομμάτι της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνουν οπτικές ίνες με δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου όγκου δεδομένων σε υπερύψηλες ταχύτητες.
Στο πλαίσιο αυτό, η Grid Telecom θα διαθέσει προς πιθανούς ενδιαφερόμενους παρόχους, δίκτυα οπτικών ινών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην Κρήτη. Επιπρόσθετα, ο ΑΔΜΗΕ θα αξιοποιήσει όχι μόνο εγχώρια δίκτυα οπτικών ινών αλλά και αντίστοιχα δίκτυα διεθνών διασυνδέσεων, με πρώτη τη διασύνδεση Ελλάδας Βουλγαρίας.
Σημειώνεται ότι η στελέχωση της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom, κατά την επικρατούσα το τελευταίο διάστημα πρακτική σε αρκετούς φορείς του δημοσίου, ενόψει των εκλογών, πραγματοποιείται με παράκαμψη του ΑΣΕΠ, με προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίοι και ήδη εγκαθίστανται τα γραφεία του ΑΔΜΗΕ, μαζί βεβαίως με τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται και για την άλλη καινούρια θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, το SPV Αριάδνη, που προορίζεται να κατασκευάσει την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής Κρήτης.

Γράφει ο Χάρης Φλουδόπουλος – Πηγή: capital.gr