Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου για την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Σφενδάλης Μαλακάσας Δήμου Ωρωπού. Το έργο αφορά την υπογειοποίησης των καλωδίων σε τμήμα περίπου 2 χιλιομέτρων που περνάει μέσα από πυκνό δάσος της Μαλακάσας.
Οι κολώνες του δικτύου υψηλής τάσης υπέστησαν μεγάλη ζημιά κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στις αρχές Φεβρουαρίου, με τη δημοτική αρχή να απευθύνεται στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση υλοποίηση του έργου, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς από τα μέσα Φεβρουαρίου και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.
Η υπογειοποίηση του δικτύου αποτελεί βασική προτεραιότητα, ώστε να μην επηρεάζεται από τις θεομηνίες και να μην αποτελεί κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιάς με ολέθριες συνέπειες. «Ολα αυτά τα αφήνουμε πίσω μας με αυτό το έργο. Όνειρο της Δημοτικής Αρχής αλλά και των κατοίκων είναι να υπογειοποιηθεί όλο το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στο Δήμο μας και όχι μόνο ώστε να ζούμε με ασφάλεια και χωρίς βλάβες, κομμένα ρεύματα, νερά και τηλέφωνα στις δύσκολες ώρες κάθε θεομηνίας. Θα ησυχάσουν οι συμπολίτες μας στη Σφενδάλη και στη Μαλακάσα και οι υποδομές θα λειτουργούν όπως πρέπει και με ασφάλεια ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, τις πτώσεις δέντρων ή τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ευχαριστούμε τον ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας αλλά και όσοι συνέβαλαν σε αυτό το σημαντικό έργο. Κάναμε και σε αυτόν τον τομέα μία καλή αρχή. Συνεχίζουμε», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος Ωρωπού, κ. Γιώργος Γιασημάκης.