Εδραιώνει την παρουσία του στην αγορά της Τουρκίας ο όμιλος Ελλάκτωρ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο ελληνικός όμιλος βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη ενός ακόμη σημαντικού έργου βιολογικού καθαρισμού, σε κοινοπραξία με τον τουρκικό όμιλο Dogus Construction, με τον οποίο έχει αναπτύξει στενή σχέση το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, σε έτερο διαγωνισμό, επίσης για έργο βιολογικού καθαρισμού, ο Ελλάκτωρ χρησιμοποιεί ως υπεργολάβο την Dogus, δείγμα της συμμαχίας των δύο πλευρών.
Ο λόγος για το έργο των 76 εκατ. ευρώ που ανέλαβε ο Ελλάκτωρ στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος του περασμένου Αυγούστου. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ φάσμα έργων βιολογικών καθαρισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 730 εκατ. ευρώ.
Μέχρι πρότινος, η εταιρεία είχε διεκδικήσει και αναλάμβανε έργα μικρής κλίμακας, με σημαντικότερο εκείνο της Σμύρνης. Συγκεκριμένα, το 2012 είχε αναλάβει σε κοινοπραξία με τον τουρκικό όμιλο Arbiogaz την κατασκευή συστήματος επεξεργασίας λυμάτων στη Σμύρνη (εγκατάσταση χώνευσης και ξήρανσης ιλύος), το οποίο ήταν προϋπολογισμού 25,4 εκατ. ευρώ.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η ανάπτυξη της παρουσίας στην αγορά της Τουρκίας αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τον όμιλο, καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά σε κοντινή απόσταση από την Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο λειτουργικών εξόδων.
Μέχρι σήμερα, η στόχευση ως προς την εν λόγω αγορά αφορά έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπου ο όμιλος διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και είναι ευκολότερο (λόγω μεγέθους των εν λόγω έργων) να ανταγωνιστεί τόσο τους τοπικούς όσο και τους διεθνείς ομίλους που συμμετέχουν στους σχετικούς διαγωνισμούς.

Γράφει ο Νίκος Ρουσάνογλου – Πηγή: www.kathimerini.gr