Με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνέδεσε με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, τέσσερις νέες περιοχές του δήμου Θέρμης, τις Ταγαράδες, Αγ. Παρασκευή, Σουρωτή και Βασιλικά, ενώ εντός του 2020 ακολουθεί η Καρδία, με επενδύσεις ύψους άνω των 8,4 εκατ. ευρώ για το δήμο, μέχρι το τέλος του 2023.
Στην τελετή αφής φλόγας του αερίου, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία πρώην Δημαρχείου των Βασιλικών σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Θέρμης, όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν το σεβασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον προγραμματισμό της και την ακριβή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ανάπτυξης του δικτύου της.
Όπως τόνισε στην ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, «σκοπός της Εταιρείας αποτελεί η αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου, η διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου και η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους Χρήστες Διανομής και τους Τελικούς Καταναλωτές. Η Εταιρεία υπηρετεί το σκοπό αυτό υποδεικνύοντας συνέπεια, προσήλωση στο αποτέλεσμα, προσανατολισμό στην οργάνωση και άρτιο στρατηγικό σχεδιασμό, αξίες συνυφασμένες με την πορεία της».
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με απόλυτη συνέπεια στο Πρόγραμμα Ανάπτυξής της και σύμφωνα με τις εξαγγελίες που ανακοίνωσε ένα χρόνο πριν, μένει πιστή στις δεσμεύσεις της για την ένταξη των νέων περιοχών στις περιοχές της Αδείας.
Για το Δήμο Θέρμης, η σύνδεση των περιοχών του Δήμου στο δίκτυο του φυσικού αερίου, ξεκίνησε από τη Θέρμη, ακολούθησε η Ν. Ραιδεστός, το Τριάδι τέλος του 2017 τροφοδοτήθηκαν ο Τρίλοφος και το Πλαγιάρι και τέλος του 2018 το Ν. Ρύσιο.
Εντός του 2020 αναμένεται να ενταχθεί στο δίκτυο διανομής και η Καρδία, με επενδύσεις που θα ξεπεράσουν συνολικά τα 8,4 εκ. € για το Δήμο έως το τέλος του 2023.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θ. Καράογλου, ο οποίος εγκαινίασε το δίκτυο ανάβοντας τη φλόγα φυσικού αερίου, ο δήμαχος Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κ. Γιουτίκας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Β. Μπούρας.