Η Legrand, ως παγκόσµιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές υποδοµές, προσφέρει λύσεις για την φόρτιση του ηλεκτρικού οχήµατος µε τη σειρά Green ’Up Premium που διασφαλίζει ασφάλεια και µέγιστη ταχύτητα φόρτισης.
Η σειρά Green ’Up Premium της Legrand, µε την τεχνολογία Eliot βασισµένη στο Internet of Things (ΙοΤ), έχει σχεδιαστεί να προσφέρει τη µέγιστη ασφάλεια και συνδεσιµότητα ώστε η κάθε φόρτιση να γίνεται παιχνίδι µέσω smartphone, tablet ή υπολογιστή.

Οι σταθµοί φόρτισης της σειράς αποτελούν ιδανική λύση για γρήγορη φόρτιση µε εναλλασσόµενη τάση (AC) σε κατοικίες, συγκροτήµατα κατοικιών, επαγγελµατικούς χώρους εστίασης, χώρους στάθµευσης, ξενοδοχεία ή χώρους, όπου απαιτείται σχετικά µακρόχρονη διαµονή.

Η φόρτιση των οχηµάτων υλοποιείται, µέσω πρίζας Τ2 (Mode 3) ή Σούκο (Mode 2), για περιπτώσεις που περιλαµβάνεται ο φορτιστής στο καλώδιο. Ιδανικά µπορούν να φορτιστούν µέχρι δύο (2) οχήµατα ταυτόχρονα.
Διαθέτουν ενσωµατωµένο Bluetooth και µέσω της δωρεάν εφαρµογής EV Charge επιτρέπουν τοπικά τον προγραµµατισµό της φόρτισης, τη διαχείριση της ισχύος, την προβολή της κατανάλωσης καθώς και την ενηµέρωση του λογισµικού (firmware).

Δίνεται η επιλογή να συνδεθούν σε δίκτυο IP ή WiFi µε το kit επικοινωνίας (προαιρετικό), το οποίο επιτρέπει το τηλεχειρισµό τους από smartphone, tablet ή υπολογιστή αποµακρυσµένα. Για την εξατοµικευµένη λειτουργία των φορτιστών υπάρχει η δυνατότητα ενσωµάτωσης σύγχρονου συστήµατος ανάγνωσης καρτών RFID που ενεργοποιεί τις πρίζες (προαιρετικό).
Διατίθενται σε εκδόσεις µονοφασικές και τριφασικές, ανάλογα µε το υλικό κατασκευής (πλαστικό υψηλής αντοχής IP44/IK08 ή µεταλλικός IP55/IK10) και µε ονοµαστική ισχύ από 3,7 έως 22kW. Είναι συµβατοί και µε το Ανοιχτό Πρωτόκολλο Φόρτισης Σηµείου (OCPP) έτσι ώστε να είναι έτοιµοι για όλες τις µελλοντικές απαιτήσεις του  δικτύου.
Οι σταθμοί φόρτισης Green ’Up Premium ξεχωρίζουν για:
  1. Τη στιβαρότητα και την ανθεκτικότητά τους (έως IP55 / ΙΚ10).
  2. Την υψηλή ποιότητα αισθητικής.
  3. Την εργονοµική σχεδίαση µε µικρές διαστάσεις.
  4. Τις επιλογές ελέγχου µέσω RFID, Bluetooth, Wi-Fi, δικτύου IP.
  5. Τη γρήγορη εγκατάσταση.
  6. Τη φιλική και ασφαλή λειτουργία από το χρήστη.