Η ABB έλαβε μια παραγγελία για 800 βιομηχανικά ρομπότ από την Volkswagen Commercial Vehicles για την παραγωγή μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιό της στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Η Volkswagen Commercial Vehicles εκσυγχρονίζει το εργοστάσιό της στο Ανόβερο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, για την κατασκευή του ηλεκτρικού ID. Buzz van, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2022. Τα ρομπότ της ABB θα εγκατασταθούν στο τμήμα παραγωγής του αμαξώματος για να αναλάβουν μια σειρά από τις εργασίες κατασκευής του.
Ο Sami Atiya, Πρόεδρος του Τμήματος Robotics & Discrete Automation της ABB αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη μακροχρόνια επιχειρηματική μας σχέση με τη Volkswagen υποστηρίζοντας την επέκτασή της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Οι ρομποτικές λύσεις της ABB θα προσφέρουν στις διαδικασίες παραγωγής της Volkswagen πρωτοφανή επίπεδα ευελιξίας και θα τις βοηθήσουν να προσαρμοστούν, στις τάσεις και τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών». «Η δραματική επέκταση του Τομέα της Ηλεκτροκίνησης (EV), απαιτεί νέες και καινοτόμες λύσεις κατασκευής. Με τη μεγάλη μας εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, βοηθάμε τους πελάτες μας στις αυτοκινητοβιομηχανίες, σε αυτήν τη σημαντική και στρατηγική μετάβαση προς πιο βιώσιμες μεταφορές».
Εκτός από τους ρομποτικούς βραχίονες και τον ειδικό, για συγκεκριμένες εφαρμογές, εξοπλισμό η ABB προσφέρει στην αυτοκινητοβιομηχανία τυποποιημένα ρομποτικά κελιά, καθώς και τον σχεδιασμό, και την υλοποίηση ολοκληρωμένων γραμμών παραγωγής.
Μέσω της πλατφόρμας ABB Ability™, οι πελάτες έχουν επίσης την ευκαιρία να επωφεληθούν από διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες και να επιτύχουν τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών, τη διαχείριση του ρομποτικού τους στόλου καθώς και προγνωστική συντήρηση.
Φέτος, η ABB παρουσίασε μια σειρά από νέες και καινοτόμες τεχνολογίες που υποστηρίζουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσής τους, όπως η λύση PixelPaint για προσαρμοσμένη βαφή αυτοκινήτων.
Το PixelPaint χρησιμοποιεί μια κεφαλή inkjet για την εξάλειψη του υπερβολικού ψεκασμού, διασφαλίζοντας ότι οι δίχρωμες βαφές και τα μεμονωμένα σχέδια εφαρμόζονται σε ένα πέρασμα, χωρίς κάλυψη και απόκρυψη. Αυτό μειώνει το χρόνο του κύκλου εργασίας κατά περίπου 50% και βελτιώνει την αειφορία με το 100% του χρώματος να εφαρμόζεται στο αμάξωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PixelPaint πατήστε εδώ.

Η ABB θα προμηθεύσει 800 βιομηχανικά ρομπότ στην Volkswagen Commercial Vehicle στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την κατασκευή του αμαξώματος του ηλεκτρικού ID. BUZZ van.
Λίγα λόγια για την ABB:
Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα.
Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 110.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες