Η C Solar Steel, μέσω του εξειδικευμένου τμήματός της για  Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D), εξακολουθεί  να καινοτομεί και να είναι παρούσα στις εξελίξεις της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα. Σε έναν τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία και οι ανάγκες του μεταβάλλονται συνεχώς, η εταιρία προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις, υψηλή ποιότητα και ταχύτητα. 
Το πιο πρόσφατο έργο της ολοκληρώθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στη στέγη των κεντρικών γραφείων εταιρείας διεθνών ταχυμεταφορών. Χάρη στην ειδική μελέτη του τμήματος R&D της εταιρίας, το νέο σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων για βιομηχανικές στέγες τοποθετήθηκε με ταχύτητα και ασφάλεια. Εφαρμόστηκε μεταλλική προτρυπημένη τεγίδα με χρήση ειδικού τεμαχίου επί του βιομηχανικού panel, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να τοποθετήσει τη βάση τηρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας και μειώνοντας τον χρόνο τοποθέτησης.
Η C Solar Steel επενδύει δυναμικά και διαχρονικά στην Έρευνα & στην Ανάπτυξη ώστε να προσφέρει πιστοποιημένα, καινοτόμα προϊόντα με σκοπό να ξεχωρίζει στην αγορά σε επίπεδο ποιότητας και να προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής.