"

Η ρυθμιστική αρχή για την ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να αυξήσει τη συχνότητα με την οποία αναπροσαρμόζει το πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, κάνοντας το κάθε τρεις μήνες, αντί για έξι.
Η συχνότερη αλλαγή του πλαφόν θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για τους καταναλωτές, ώστε να εκμεταλλευτούν την πτώση στις τιμές της χονδρικής πιο γρήγορα, σύμφωνα με την Ofgem. Μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε επίσης πως η αλλαγή θα φαινόταν πιο άμεσα στους λογαριασμούς των καταναλωτών.
«Η σημερινή προτεινόμενη αλλαγή θα μπορούσε να κάνει το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας πιο αντιπροσωπευτική των τιμών που ισχύουν στην αγορά και κάθε πτώση τιμής θα ‘φτάσει’ πιο γρήγορα στους καταναλωτές», δήλωσε σχετικά ο Jonathan Brearley, CEO της Ofgem.
Η αλλαγή θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους προμηθευτές να προβλέπουν με μεγαλύτερη ακρίβεια πόση ενέργεια θα χρειαστεί να αγοράσουν για τους πελάτες τους, μειώνοντας το ρίσκο για ελλείψεις, σχολίασε η Ofgem.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η τιμή για το αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέσει 13% από την αρχή της χρονιάς, καθώς προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου φτάνουν στα λιμάνια της χώρας, χαλαρώνοντας την πίεση που ανέβαζε τις τιμές πέρυσι.
Η μείωση της τιμής είναι «καλά νέα» για εκατομμύρια καταναλωτές που «ένιωσαν» την πίεση του αυξημένου πληθωρισμού παντού, από τις τιμές του ηλεκτρικού, μέχρι τα τρόφιμα και το πετρέλαιο. Η Ofgem θα επεξεργαστεί τα σχέδια αυτά με στόχο να εφαρμόσει τις αλλαγές μέχρι τον Οκτώβριο, κατά την προγραμματισμένη ρύθμιση.

Πηγή: insider.gr