Σε κανονικά επίπεδα επιστρέφει σιγά-σιγά η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού. Η απόδοση του πετρελαίου κυμαίνεται στο 15,8% και η παραγωγή φυσικού αερίου κάτω από 10% σύμφωνα με στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής ανοικτής θάλασσας που ανακοίνωσε την Κυριακή (14/10).
Το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης (BSEE) ανέφερε επίσης ότι όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου επέστρεψαν στις πλατφόρμες παραγωγής τους.
Ο Michael, μπήκε στον Κόλπο ως τροπική καταιγίδα και δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγή, η οποία το πρωί του Σαββάτου αντιπροσώπευε 268.824 βαρέλια ημερησίως πετρελαίου και 227 εκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως φυσικό αέριο. Συνολικά, ο Michael, κοστίζει στους παραγωγούς του Κόλπου περίπου 3,27 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αυτή την εβδομάδα.
Η υπεράκτια παραγωγή στα ομοσπονδιακά ύδατα του Κόλπου του Μεξικού αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής ακαθάριστης παραγωγής των Η.Π.Α. και το 5% της εθνικής παραγωγής φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια.