Το γεωτρύπανο Stena Icemax της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum έχει ήδη μετακινηθεί από το στόχο «Δελφύνη-1» στο δεύτερο στόχο «Γλαύκος-1» – αμφότεροι στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου.
Σημειώνεται ότι η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στο στόχο «Δελφύνη-1» ολοκληρώθηκε, ωστόσο από την επίσημη ανακοίνωση τερματισμού εργασιών της πρώτης γεώτρησης απουσιάζουν τα αποτελέσματα, τα οποία το υπουργείο Ενέργειας και ExxonMobil αποφάσισαν να τα δημοσιοποιήσουν με την ολοκλήρωση και της δεύτερης γεώτρησης στον στόχο «Γλαύκος-1».
Η γεώτρηση στο στόχο «Δελφύνη-1» ολοκληρώθηκε ομαλά, εκτός από κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου σε σύστημα του γεωτρύπανου. Παρά τις απειλές της Τουρκίας, δε σημειώθηκε το παραμικρό, εν αντιθέσει με άλλες γεωτρήσεις, όπου η Τουρκία είχε στην περιοχή δύναμη πολεμικών πλοίων. Στη συγκεκριμένη γεώτρηση η τουρκική παρουσία ήταν υποτονική. Το πλοίο – γεωτρύπανο θα παραμείνει στο στόχο «Γλαύκος-1» μέχρι και τον επόμενο μήνα.