Στην υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν σε σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Βισαλτίας προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με το Δήμο Βισαλτίας και την ΔΕΥΑ Βισαλτίας.
Η πρώτη προγραμματική σύμβαση αφορά στην πράξη «Εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης στους τομείς B, C και D της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας», συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιείται μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I».
H δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορά στην πράξη «Αποχέτευση ακαθάρτων και εκσυγχρονισμός-επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Νιγρίτας και Τερπνής Δήμου Βισαλτίας».
Πρόκειται για έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», συνολικού προϋπολογισμού 13.288.145 ευρώ.
«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα τις προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων στο Δήμο Βισαλτίας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. Ο κ. Μωυσιάδης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Βισαλτίας και την ΔΕΥΑ Βισαλτίας, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα έργα αυτά να μπορέσουν να προχωρήσουν». Τόνισε μάλιστα ότι «με το πρώτο έργο θα εξασφαλιστεί η ποσότητα και η ποιότητα του νερού στην περιοχή ενώ με το δεύτερο οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων».
Για ένα έργα πνοής έκανε λόγο από την πλευρά της η Δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, επισημαίνοντας ότι τα έργα αυτά αποτελούν την κατάληξη μιας μεγάλης προσπάθειας ετών. Η κ. Δουβίτσα εξέφρασε τη χαρά της «που επιτέλους θα λυθούν προβλήματα που χρόνιζαν, σε ό,τι αφορά την ύδρευση και την αποχέτευση της περιοχής», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού.
Η Δήμαρχος Βισαλτίας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη για τη βοήθεια που παρείχε.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βισαλτίας Μιχάλης Τσερβίστας, ο οποίος επισήμανε ότι «πρόκειται για δυο σημαντικά έργα υποδομής και όχι μακέτας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσερβίστας δήλωσε ότι το έργο που αφορά στην ύδρευση της Νιγρίτας θα δημοπρατηθεί μέσα στον επόμενο μήνα και θα ακολουθήσει στις αρχές του έτους η δημοπράτηση του έργου που αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στην Νιγρίτα και στην Τερπνή.