Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, αύριο Τρίτη, αναμένεται να τεθεί προς έγκριση, η short list των εταιρειών που περνούν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.
Όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από 11 επενδυτές. Ωστόσο οι σύμβουλοι της ΔΕΗ στο διαγωνισμό (Goldman Sachs & Eurobank) δεν είχαν ανακοινώσει τα ονόματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 11 επενδυτικών σχημάτων που είχαν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονταν 2 κινεζικές συμμετοχές και συγκεκριμένα η κοινοπραξία China South Power GridChina Three Gorges, καθώς και η Guangzhou Power.
Παράλληλα μεταξύ των εταιρειών που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός fund, που επενδύουν μεταξύ άλλων σε υποδομές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το KKR, η Blackrock, η Maquarie, η BCI, η CVC, το ιταλικό infastructure fund  F2I, η Oak Hill, το γαλλικό fund Ardian, και άλλοι.
Στόχος της ΔΕΗ είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, μέσα στο καλοκαίρι.

Γράφει ο Χάρης Φλουδόπουλος – Πηγή: capital.gr