Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, άνοδο κατέγραψε για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα η μέση ΟΤΣ.
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 6 Μαΐου και 12 Μαΐου ανήλθε στα €63,59/MWh, δηλαδή αυξημένη σε ποσοστιαία βάση κατά 4,54% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €81,36/MWh και στα €1,00/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Τετάρτη, 8 Μαΐου, φτάνοντας τα €68,77/MWh.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η άνοδος της μέσης ΟΤΣ κατά 2.75 €/MWh την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης, η οποία σε εβδομαδιαίο επίπεδο ενισχύθηκε κατά 82 GWh, φτάνοντας τις 858 GWh. Ρεκόρ σημείωσαν οι καθαρές εισαγωγές με 251 GWh, διευρύνοντας τη θέση τους στο μίγμα καυσίμου της χώρας με ποσοστό 28%.