Ακόμη πιο «πράσινη» πολιτική αποφάσισε να ακολουθήσει η Samsung καθώς όπως ανακοίνωσε πρόσφατα σκοπεύει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες στα γραφεία, στα εργοστάσια και στις λοιπές εγκαταστάσεις της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα εξολοκλήρου από τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι η μετάβαση αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 ενώ ο κορεάτικος όμιλος προχώρησε σε συνεργασία με σχετικούς οργανισμούς όπως είναι ο World Wildlife Fund’s Renewable Energy Buyers’ Principles και ο Rocky Mountain Institute’s Business Renewables Center.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, στην Κορέα αναμένεται να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά που θα καλύπτουν έκταση 42.000 τ.μ για την κάλυψη των αναγκών στις κεντρικές της εγκαταστάσεις ενώ από το 2019 πρόκειται να καλύψει με τον ίδιο τρόπο άλλη μια έκταση 21.000 μέτρων για τις εγκαταστάσεις της στην Πιονγκτέκ και στην Χουασονγκ.
Αναλύοντας τη νέα αυτή πολιτική, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Won Kyong Kim, σημείωσε ότι «η Samsung Electronics εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ως εταιρικός πολίτης υποστηρίζοντας και διευρύνοντας τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εστιάζουμε στην προστασία του πλανήτη και στη συμβολή μας στην περιφρούρηση του περιβάλλοντος».

Πηγή: insider.gr