Σε μια σημαντική ανακάλυψη, η οποία μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών πάνελ κατά 33%, προχώρησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με ενδείξεις των ειδικών, οι περοβσκίτες χαρακτηρίζονται από «αποδοτικό πολλαπλασιασμό φορέων», ο οποίος μπορεί να μεταφραστεί σε αύξηση του ορίου αποδοτικότητας για φ/β πάνελ αυτού του είδους από το 33% σε 44%.
Σημειώνεται ότι τα φωτοβολταϊκά με περοβσκίτες χαρακτηρίζονται από χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα, αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να αποκομίσουν ένα σεβαστό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Εντούτοις, πολλές εταιρείες και επιστήμονες ασχολούνται με την ανάπτυξή τους, ώστε να αποτελέσουν το επόμενο μεγάλο βήμα στον κλάδο.
Όπως δήλωσε σχετικά η Κρις ντε Βερντ, «μέχρι τώρα ο πολλαπλασιασμός των φορέων δεν είχε παρατηρηθεί στους περοβσκίτες. Το γεγονός ότι τον εντοπίσαμε έχει θεμελιώδη σημασία για αυτό το ανερχόμενο υλικό. Για παράδειγμα, δείχνει ότι οι περοβσκίτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολύ αποδοτικών φωτοανιχνευτών και στο μέλλον φωτοβολταϊκών κελιών».