Το 2013 οι μηχανικοί της Toyoda Gosei, μίας ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής ελαστικών και πλαστικών υλικών για αυτοκίνητα, οραματίστηκαν την κατασκευή ενός μονοθέσιου οχήματος βγαλμένου κυριολεκτικά από κάποιο περιοδικό κόμικ.
Πριν από λίγα 24ωρα αυτό το concept car ονόματι Flesby II Concept παρουσιάστηκε επισήμως στους εκπροσώπους του Τύπου. Το όχημα επενδύεται εξολοκλήρου από μαλακή γόμα προς όφελος της ασφάλειας τόσο των επιβαινόντων όσο και των πεζών, σε περίπτωση ατυχήματος. 
Εκτός από τις δυνατότητες παραμόρφωσής του σε ενδεχόμενο ατύχημα, το υλικό με το οποίο περιβάλλεται το Flesby II και το οποίο, η ιαπωνική εταιρεία περιγράφει ως e-Rubber δίνει τη δυνατότητα αναδιαμόρφωσης του εξωτερικού του αυτοκινήτου μέσω χειριστηρίων.
Την εικόνα συμπληρώνουν LED ενσωματωμένα στο πρωτοποριακό υλικό τα οποία φροντίζουν να μεταδίδουν μηνύματα σε πεζούς και άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Πάντως η Toyoda δεν σκοπεύει να ρίξει στην αγορά το Flesby II σύντομα με τα στελέχη της να υποστηρίζουν ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη η αγορά για ένα τέτοιο όχημα και εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή την επόμενη δεκαετία.

Γράφει ο  Θοδωρής Λαϊνάς – Πηγή: www.tovima.gr