Το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που πρόσθεσε στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της, η Enel Green Power, για το 2019, ξεπέρασε 3 GW, καταφέρνοντας  συνολικά να διαχειρίζεται εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των 46 GW.
Τα συνολικά 3029 GW, που αναπτύχθηκαν πέρυσι, αποτελούν νέο υψηλό ιστορικό για την ιταλική ενεργειακή εταιρεία, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 2018, όταν και είχε 190 MW.
Αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή της νέας εγκατεστημένης ισχύος για την περσινή χρονιά, περίπου 1,072 MW εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη, προεξαρχούσης της Ισπανίας, ενώ άλλα 997 MW στην Λατινική Αμερική, κυρίως, όμως στο Μεξικό.
Παράλληλα, όπως δείχνουν διαθέσιμα στοιχεία, περίπου 867 MW εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Αμερική, κυρίως στις ΗΠΑ, ενώ 94 MW κατασκευάστηκαν σε Αφρική, Ασία και Ωκεανία, εκ των οποίων τα περισσότερα στην Νότια Αφρική.
Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας παγκοσμίως, αναμένεται να αποδώσουν (σε παραγωγή) 9.3 TWh ετησίως σε πλήρη λειτουργία.
«Καταρρίψαμε το ετήσιο ρεκόρ μας ως προς την κατασκευή νέων μονάδων ΑΠΕ χάρη στην αδιάκοπη δουλειά και την αφοσίωση των συναδέλφων μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EPG, Antonio Cammisecra.
«Κοιτώντας μπροστά, εμείς θέτουμε στον εαυτό μας την πρόκληση για την κατάκτηση νέων ρεκόρ, σε ευθυγράμμιση με το Στρατηγικό Πλάνο 2020-2022 του Ομίλου, όπου και προβλέπεται ετησίως, να προστίθεται κατά μέσο όρο 4.7 GW σε νέα εγκατεστημένη ισχύ», πρόσθεσε ο ίδιος.