Ο Όμιλος Legrand πρωτοπόρος στην παροχή σύγχρονων, καινοτόμων και αξιόπιστων λύσεων, αλλά και ταυτόχρονα ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την πράσινη ενέργεια και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, προσφέρει μία πλήρη γκάμα φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων έχοντας εγκαταστήσει περισσότερους από 100.000 φορτιστές παγκοσμίως.
Ο Όμιλος Legrand έχει δυναμική παρουσία και στην Ελλάδα όσον αφορά τους σταθμούς φόρτισης Plug-In Υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω της θυγατρικής του, Ελληνική Legrand, αλλά και με την προσθήκη δύο επιπλέον brands, πρόσφατες εξαγορές του ομίλου, την κορυφαία ολλανδική εταιρεία Ecotap και την φιλανδική εταιρεία Ensto, δείχνοντας τη δυναμική και την τεχνολογική πρωτοπορία του ομίλου Legrand και στον συγκεκριμένο τομέα.
Με τη διαρκή τεχνολογική εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και των υποδομών σημείων επαναφόρτισης, η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιείται πλέον πολύ απλά, εύκολα και γρήγορα, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήματα για τους χρήστες. Επιπλέον το να επενδύσει κάποιος σε μια εγκατάσταση σταθμών φόρτισης, προσδίδει μια υπεραξία στο ακίνητο είτε στην περίπτωση της κατοικίας είτε στις περιπτώσεις δημόσιων κτιρίων, ξενοδοχειακών μονάδων ή ενοικιαζόμενων δωματίων καλύπτοντας τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της ηλεκτροκίνησης.
Η δέσμευση του ομίλου στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και νέων τεχνολογιών, μέσα από μια πληθώρα εξελιγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών καθιστά την γκάμα σταθμών φόρτισης της Legrand πλήρη, δίνοντας μια πληθώρα διαθέσιμων λειτουργιών στον χρήστη.

Ποια είναι όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φορτιστών του ομίλου Legrand;
Η γκάμα φορτιστών της Legrand, αποτελείται από περισσότερα από 20 μοντέλα , σε εύρος από 3,7 kW έως 22 kW ΑC αναφορικά με την ισχύ τους, οι οποίοι είναι μονοφασικοί ή τριφασικοί, ενώ προσφέρει λύσεις και σε DC φόρτιση από 30 kW έως 180 kW. Οι φορτιστές είναι επιτοίχιοι ή επιδαπέδιοι  και το περίβλημά τους είναι είτε πλαστικό είτε μεταλλικό, αναλόγως του μοντέλου.

Διαθέτουν Type 2 connector και πρίζες τύπου σούκο ενώ επιτρέπουν φόρτιση Mode 3 ή Mode 2 και 3 στην περίπτωση ΑC φορτιστών, ενώ διαθέτουν CCS ή CHAdeMO connector και επιτρέπουν τη φόρτιση Mode 4 στην περίπτωση των DC φορτιστών, πετυχαίνοντας ασφαλή και πολύ γρήγορη φόρτιση.

 

Ο βαθμός στεγανότητας και προστασίας κρούσης είναι έως IP 55 και IK 10 αντίστοιχα. Επίσης, διαθέτουν το Πρωτόκολλο επικοινωνίας «OCPP» 1.6J («Open Charge Point Protocol») και επικοινωνούν μέσω Ethernet ή GPRS-UMTS (3G) ή Bluetooth.
Οι φορτιστές Legrand ενσωματώνουν συσκευή ανίχνευσης σφάλματος ρεύματος διαρροής 6mA DC και αυτό καθιστά δυνατή την τοποθέτηση στην εγκατάσταση ρελέ διαρροής Τύπου Α ή Τύπου F χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ρελέ διαρροής Τύπου Β, κάτι που σημαίνει αρκετά μειωμένο κόστος εγκατάστασης.
Με τη χρήση ενός μετρητή ενέργειας, μπορούν να εξασφαλίσουν τη δυναμική διαχείριση φορτίου, με την οποία δεν επιβαρύνεται επιπλέον η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στον φορτιστή να αποδίδει με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύ. Έχουν επιπλέον, αναγνώστη καρτών «RFID» και προσφέρουν κιτ επικοινωνίας για αναβαθμισμένες δυνατότητες εφαρμογών φόρτισης.
Αυτές αφορούν στον απομακρυσμένο έλεγχο και διαχείριση του σταθμού στο smartphone ή στο tablet, απομακρυσμένο κλείδωμα και προγραμματισμό του φορτιστή, διαχείριση και παρακολούθηση μέσω CPO και βελτιστοποιημένη διαχείριση της κατανάλωσης.
Τέλος, μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας Bluetooth και της δωρεάν εφαρμογής EV CHARGE LIGHT υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του σταθμού μέσω smartphone ή tablet.

Mε τη χρήση της εφαρμογής ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να:
  1. ελέγχει την πρόσβαση στο σταθμό φόρτισης με δυνατότητα κλειδώματος.
  2. παρακολουθεί τη φόρτιση.
  3. παρακολουθεί την κατανάλωση αλλά και τη χρέωση της τελευταίας φόρτισης.
  4. προγραμματίζει το σταθμό φόρτισης ώστε να πετυχαίνει βελτιστοποιημένη διαχείριση της κατανάλωσης.
  5. ξεκινάει τη φόρτιση όχι τη στιγμή της τοποθέτησης του καλωδίου στο σταθμό αλλά φτιάχνοντας χρονοπρογράμματα. π.χ. να ξεκινήσει η φόρτιση στη 1 το πρωί.
Η Ελληνική Legrand μπορεί να προσφέρει χρήσιμες τεχνικές πληροφορίες και συμβουλές τόσο όσον αφορά τη λειτουργία και τον τρόπο χρήσης του συνόλου μιας εγκατάστασης σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος, όσο και της υποδομής καλωδίωσης σύμφωνα πάντα  με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που ορίζει το Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364.
Είτε είστε επαγγελματίας είτε ιδιώτης, περισσότερες τεχνικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή του καταλληλότερου σταθμού φόρτισης για την εγκατάστασή σας και ενημέρωση για την πλήρη γκάμα σταθμών φόρτισης του ομίλου Legrand, θα μπορέσετε να λάβετε είτε μέσω του τμήματος τεχνικής υποστήριξης της Legrand είτε στο site www.legrand.gr.