Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, έκτης κατά σειρά «Greek Exports Awards» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divanni Apollon Palace & Thalasso, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων,  η ΧΑΛΚΟΡ μεταξύ άλλων βιομηχανιών  και οργανισμών που δραστηριοποιούνται παραγωγικά στην Ελλάδα, απέσπασε το 2ο βραβείο στην κορυφαία κατηγορία βραβείων «Top Greek Export Company 2017».

Το βραβείο παρέλαβε, κ. Χάρης Βαλασσόπουλος, Export Manager – Installations Tubes.

Η έκτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων «Greek Exports Awards» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.
Η φιλοσοφία της διοργάνωσης των Greek Exports Awards 2017 είναι η επιβράβευση της Αριστείας στον τομέα των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, που καταφέρνει και βρίσκει δημιουργικές διεξόδους, παρά τις αντιξοότητες προάγοντας την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.
Τα βραβεία επισφραγίζουν τη σημαντική συμβολή στην οικονομία των επιχειρήσεων εκείνων που καταφέρνουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και που συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία των κοινωνιών.
Η ΧΑΛΚΟΡ κατόρθωσε να αποσπάσει το 2ο βραβείο στη πιο σημαντική κατηγορία βραβείων «Top Greek Export Company 2017» κατατάσσοντας την δεύτερη καλύτερη βιομηχανία στην Ελλάδα σε εξαγώγιμο προϊόν. H ΧΑΛΚΟΡ με στρατηγικές επενδύσεις σε έρευνα & ανάπτυξη έχει επιτύχει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανιών του κλάδου της διεθνώς, δημιουργώντας νέα πρότυπα στην επεξεργασία χαλκού.
Η Χαλκόρ δίνει μεγάλη έμφαση στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και έμπρακτη δέσμευση για την τήρηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς όλες οι παραγωγικές εγκαταστάσεις αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες και υποδομές για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.