Το καλοκαίρι είχαν ανακοινώσει η Ford και η Volkswagen την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων. Τώρα φαίνεται, ότι σχεδιάζουν να μην περιοριστούν σε αυτό, αλλά να συμμετέχουν σε κοινά πρότζεκτ στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και των ρομποτικών οχημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με στόχο την εξοικονόμηση δισ. ευρώ.
Μιλάμε δηλαδή για μία στρατηγική συνεργασία, από την οποία θα προκύψουν τεράστια οφέλη στο κόστος εξέλιξης και παραγωγής ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων οχημάτων, χωρίς συμμετοχή της μίας εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της άλλης.
Αυτό επιβεβαιώνει και σχετικό δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, όπου αναφέρεται ως πιθανός τομέας σύμπραξης η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.
Μάλιστα ο οικονομικός διευθυντής της Ford, Μπομπ Σανκς, υπογράμμισε ότι η συνεργασία «δεν θα είναι κατά κανέναν τρόπο περιορισμένη».
Από την πλευρά των εργαζομένων της Volkswagen υπάρχει θετική διάθεση για μία σύμπραξη με τη Ford, όπως τονίζουν όμως οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι «πρέπει να αποφέρει οικονομικό όφελος, ενώ δεν επιτρέπεται βεβαίως να χαθούν θέσεις εργασίας».

Πηγή: insider.gr