Η ΑΒΒ Ελλάδος συμμετέχει ως Στρατηγικός Χορηγός στο Industry 4.0 Now! Hackathon, τον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της βιομηχανίας.
Η εκδήλωση, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019.
To Industry 4.0 Now! Hackathon είναι μία πρωτοβουλία Ανοικτής Καινοτομίας του ΣΕΒ, ένας μαραθώνιος τεχνολογίας, που έχει στόχο να φέρει το οικοσύστημα της καινοτομίας, των startups και των πανεπιστημίων κοντά στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, μέσω συνεργασιών και συμπράξεων, ώστε να διερευνηθούν πιθανότητες και σενάρια ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομικής ανάπτυξης, που έχουν νόημα για την ελληνική πραγματικότητα.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μηχανικούς παραγωγής, ερευνητές, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον τομέα της βιομηχανίας, φοιτητές, startups, καθώς και όσους επιθυμούν να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή αναβάθμιση της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.
Χρονοδιάγραμμα
→Έως 31 Οκτωβρίου
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τους διαγωνιζόμενους, μέσω ειδικής πλατφόρμας.
→1 – 15 Νοεμβρίου
Αξιολόγηση Προτάσεων και Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
→29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου
Industry 4.0 NOW crowdhackathon
→ Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020
3μηνο Πρόγραμμα Acceleration
Προτεινόμενες τεχνολογικές πλατφόρμες από την ABB
Η ΑΒΒ Ελλάδος έχει προτείνει θεματικές ενότητες για τον διαγωνισμό, και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν τις ιδέες τους, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας τις τεχνολογικές πλατφόρμες και τα εργαλείας της ΑΒΒ.
Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που συλλέγονται από τα παρακάτω εργαλεία, καθώς και στις ίδιες τις πλατφόρμες. Οι τεχνολογικές πλατφόρμες θα είναι διαθέσιμες προς χρήση και αξιοποίηση σε πιλοτική μορφή, κατά τη διάρκεια του Crowdhackathon.
Πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για απομακρυσμένη παρακολούθηση, έλεγχο και βελτιστοποίηση των συνθηκών λειτουργίας των ηλεκτρικών συστημάτων διανομής, οποιαδήποτε στιγμή. Παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού πιθανών σφαλμάτων καθιστώντας εύστοχο τον προγραμματισμό συντήρησης.
Ολοκληρωμένη σειρά Αυτόματων Διακοπτών με προηγμένες ηλεκτρονικές μονάδες προστασίας που μπορούν να εξασφαλίσουν την διαχείριση ενέργειας με αποτέλεσμα τον περιορισμό εκπομπών CO² καθώς και την ασφαλή , αξιόπιστη και βέλτιστη λειτουργία της ηλεκτρικής εγκατάστασης μέσω αυτοματοποιημένων λειτουργιών σε πραγματικό χρόνο.
Σχεδίαση και θέση σε λειτουργία συστημάτων κίνησης με ρυθμιστές στροφών σε ένα εικονικό περιβάλλον, που προσομοιώνει με ακρίβεια τη λειτουργία του συστήματος, εξασφαλίζοντας σωστή ρύθμιση των παραμέτρων ελέγχου του συστήματος και εντοπισμό πιθανών σφαλμάτων εκ των προτέρων, με στόχο την ταχύτερη και αποδοτικότερη θέση σε λειτουργία.
Λογισμικό πακέτο που υποστηρίζει τον εύκολο προγραμματισμό ρομπότ στον υπολογιστή σας και προσομοιώνει τη λειτουργία ολόκληρου του ρομποτικού συστήματος, εξασφαλίζοντας πως το σύστημα στο πραγματικό περιβάλλον θα λειτουργήσει ακριβώς όπως στο εικονικό, χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή της βιομηχανίας σας. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού και με βάση τις προκλήσεις που έχουν δωθεί από τη βιομηχανία, διατίθεται το λογισμικό EGM για λύσεις Externally Guided Motion.
Μια σουίτα ψηφιακών τεχνολογιών που αποτελείται από συσκευές, λογισμικό και σχετικές υπηρεσίες. Συνδυάζει ψηφιακούς αισθητήρες, συνδεσιμότητα στο cloud και ανάλυση δεδομένων με στόχο η λειτουργία του πλήρους συστήματος μετάδοσης κίνησης (powertrain) να είναι αποδοτική, προβλέψιμη και ασφαλής.
Παρακολούθηση των συνθηκών λειτουργίας των κινητήρων, ρουλεμάν και αντλιών μέσω αισθητήρων που τοποθετούνται εύκολα πάνω στον εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας συνεχή εικόνα της υγείας του εξοπλισμού και σωστή πρόβλεψη των αναγκών συντήρησης.
Μια υπηρεσία που αξιοποιεί τις ψηφιακές δυνατότητες των ρυθμιστών στροφών, αναλύοντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας τους και τα πιθανά σφάλματα, εξασφαλίζοντας υψηλή διαθεσιμότητα και αξιοπιστία των συστημάτων κίνησης, καθώς και βελτιστοποίηση της συντήρησής τους.