Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα, Τρίτη 8 Mαΐου, ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών, τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα για το 2017.
Αναλυτικότερα, το 2017 εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί που προκρίθηκαν από τον πιλοτικό διαγωνισμό του Δεκεμβρίου 2016, ενώ η αγορά των συστημάτων αυτοπαραγωγής παρουσίασε μια αύξηση της τάξης του 14%, παραμένοντας όμως σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα του δυναμικού της χώρας.
Για ακόμη μια χρονιά, τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν περίπου το 7% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, φέρνοντας την Ελλάδα σε μία από τις πρώτες θέσεις διεθνώς σε ότι αφορά στη συμβολή των φωτοβολταϊκών στη συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.
Παρόλο που το 2017 ολοκληρώθηκε η κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών σταθμών του πιλοτικού διαγωνισμού συνολικής ισχύος 8,6 MWp, μόνο οι δύο εξ αυτών (5 MWp συνολικά) ηλεκτρίστηκαν το 2017, ενώ κανείς δεν φαίνεται στα στατιστικά του ΛΑΓΗΕ επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η διαδικασία πληρωμής τους.
Για να υπάρχει συνέχεια και συμβατότητα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει ο ΣΕΦ διαχρονικά, καταχωρεί τους δύο σταθμούς που ηλεκτρίστηκαν στο 2017, ενώ ο τρίτος θα παρουσιαστεί στα στατιστικά του Συνδέσμου για έτος 2018.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία του ΣΕΦ εδώ