Μια πολυδάπανη επένδυση περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Arctic-LNG-2, προγραμματίζει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ρωσικού επενδυτικού ταμείου Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ. «Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την προοπτική της επένδυσης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κατασκευή της ρωσικής μονάδας Arctic-LNG-2» δήλωσε ο Ντμίτριεφ.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίλ Αλ Φαλέχ, σε συνέντευξη του προς το πρακτορείο TASS , δήλωσε ότι η πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco προτίθεται να συμμετάσχει στην κατασκευή της μονάδας Arctic-LNG-2 και να γίνει ο δεύτερος κατά σειρά μέτοχος μετά την ρωσική Novatec.
To έργο «Arctic-LNG-2», είναι η δεύτερη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της εταιρείας Novatec, η οποία θα λειτουργήσει το 2023. Η μονάδα θα μπορεί να παράγει 19,8 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.