Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πτώση κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) στην αγορά ηλεκτρισμού για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου ανήλθε στα €60,08/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 9,11% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €70,61/MWh και στα €0,00/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε το προηγούμενο επταήμερο, επετεύχθη την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, φτάνοντας τα €66,04/MWh.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η νέα μείωση της μέσης ΟΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία επέφεραν πτώση στη ζήτηση ηλεκτρισμού κατά 62 GWh (-7%) σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα η συνεισφορά των ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 35 GWh (+15%) λόγω της ισχυρής αιολικής παραγωγής.