Πρόταση ΦΟΔΣΑ για το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων

Το πράσινο φως για την υποβολή πρότασης προς την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την υλοποίηση έργου Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) δυτικού τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας άναψαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασή τους.
Η πρόταση ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα, καθώς, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΦΟΔΣΑ, είναι αποδεκτό από όλους πως έργα μέσω ΣΔΙΤ εξασφαλίζουν ποιοτικά έργα ενώ ταυτόχρονα παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες των έργων αυτών.
«Αποτελούν σημαντικό εργαλείο τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης μοχλεύοντας ιδιωτικούς πόρους σε αναπτυξιακά έργα με πολλαπλασιαστικό όφελος ενώ ο δημόσιος φορέας διατηρεί την ιδιοκτησία των παγίων και τον ισχυρό ρυθμιστικό και εποπτικό του ρόλο, δίνοντας την ευκαιρία να υλοποιούνται δημόσια έργα ακόμα και σε δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Φορέα.
«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των αποφάσεων από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων γίνεται πάντα με διαφάνεια, βήμα-βήμα, με σταθερό προσανατολισμό στην προστασία του περιβάλλοντος, των τοπικών κοινωνιών και του δημόσιου χρήματος. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε πάντα, όλες τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες και πόροι για ένα καλύτερο και… καθαρότερο μέλλον», ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Φορέα παρουσίασε την οικονομική κατάσταση του ΦΟΔΣΑ στα μέλη του Δ.Σ., τονίζοντας πως η αυτοδιοίκηση όταν δείχνει τη δέουσα προσοχή και διαχειρίζεται τα οικονομικά με νοικοκυροσύνη και φειδώ υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. «Σήμερα μπορούμε με μεγάλη ικανοποίηση να μιλάμε για αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων στα ταμεία του ΦΟΔΣΑ, μηδέν δανεισμό και μείωση των υποχρεώσεων  προς τους προμηθευτές», σημείωσε ο κ. Γεράνης, σύμφωνα με τον οποίο αξιοποιούνται όλες οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. «Γίνεται προσπάθεια νοικοκυρέματος και αυτό αποτυπώνεται στα αποθεματικά ταμεία», υπογράμμισε.

Πηγή: www.voria.gr