Πουλάει το μερίδιο της στην ΕΠΑ Αττικής η Shell

Τα σχέδια της Shell για απεμπλοκή από την ΕΠΑ Αττικής δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη θέση της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η πολυεθνική που ελέγχει το 49% της ΕΠΑ Αττικής και το μάνατζμεντ έχει προσλάβει τη Lazard ως σύμβουλο για την πώληση του μεριδίου της και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει άμεση και ξεκάθαρη λύση σε σχέση με τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στην εταιρεία.
Η πρόταση που σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας έχει υποβάλει η Shell στον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη και στους θεσμούς προβλέπει μείωση του ποσοστού της ΔΕΠΑ στο 49% από 51% σήμερα και ρόλο παθητικού μετόχου.
Τα σχέδια της πολυεθνικής για την απεμπλοκή της από την ΕΠΑ Αττικής δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη θέση της ΔΕΠΑ στην αγορά αερίου, όπως εκτιμά η εφημερίδα.
Κι αυτό γιατί ο Γ. Σταθάκης φαίνεται να προκρίνει μια διαφορετική λύση, που προβλέπει τη διατήρηση της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Αττικής στο υφιστάμενο ποσοστό του 51% και μείωση της συμμετοχής της στο 33% στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας.
Το αν θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς η πρόταση Σταθάκη συναρτάται, όπως εκτιμά το ρεπορτάζ της Καθημερινής, από τη στάση που θα κρατήσει η Shell, η οποία φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την πρότασή της και να έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για τις προθέσεις της.