Oύριος άνεμος φύσηξε για την παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας το 2017. Προστέθηκαν 52 γιγαβάτ με νέες εγκαταστάσεις ανά τον πλανήτη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC). 
Τη μεγαλύτερη συμβολή είχε για ακόμη μία χρονιά η Κίνα, η οποία πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα επικίνδυνα ψηλά επίπεδα ρύπανσης σε αρκετές πόλεις και περιφέρειές της.
Τα κινεζικά project αιολικής ενέργειας πρόσθεσαν ισχύ 19,7 γιγαβάτ. Ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο, αυξάνοντας την ισχύ κατά 15,6 γιγαβάτ, ενώ στην τρίτη θέση μένουν οι ΗΠΑ, όπου πέρυσι η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε κατά μόλις 7 γιγαβάτ. Είναι σαφές ότι η πράσινη ενέργεια δεν είναι στις προτεραιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης Τραμπ, που αντιθέτως θέλει να στηρίξει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων. 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πρωτεία έχει η Γερμανία, που αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της κατά 6,5 γιγαβάτ πέρυσι. Στη δεύτερη θέση η Ισπανία που πέρυσι πρόσθεσε μόλις 95 μεγαβάτ, αλλά τα προηγούμενα χρόνια είχε κάνει άλματα στον τομέα αυτό. Ακολουθούν Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία. 

Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC