Οι παραγωγοί πετρελαίου δεσμεύθηκαν να εξετάσουν την πιθανότητα παράτασης της συμφωνίας μείωσης της προσφοράς, καθώς έξι κράτη υποστήριξαν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ελαττωθούν τα διογκωμένα αποθέματα.
Πέντε μέλη του ΟΠΕΚ και το Ομάν στήριξαν την παράταση, ενώ το Κουβέιτ ανέφερε πως αυτή θα πρέπει να διαρκέσει έξι μήνες. Οι υπουργοί συναντήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πόλη του Κουβέιτ και ζήτησαν από το καρτέλ να προτείνει σε έναν μήνα την πιθανότητα παράτασης της μείωσης.
«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε» την παράταση της συμφωνίας που τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο, τόνισε την Κυριακή ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Νέλσον Μαρτίνεζ. Το Ιράκ, η Αλγερία και η Ανγκόλα επίσης υποστήριξαν την παράταση. «Έχει νόημα να παρατείνουμε τη συμφωνία για άλλους έξι μήνες», ανέφερε ο Mohammed Al Rumhy, υπουργός Ενέργειας του Ομάν.



" 









