Στην γραμμή εκκίνησης μπαίνει το έργο τη κατασκευής δύο υπεράκτιων αιολικών πάρκων, εν ονομάτι Yeu και Noirmoutier αντίστοιχα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 500 MW, της γαλλικής εταιρείας Engie, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που δόθηκε στην δημοσιότητα της Τρίτη.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει στη φάση του διαγωνισμού, από την στιγμή, κιόλας, που έλαβε την σχετική έγκριση από την γαλλική κυβέρνηση, την Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι εκτός της γαλλικής εταιρείας, στο έργο συμμετέχουν η εταιρεία ανανέωσιμης ενέργειας EDPR και το Γαλλικό Ταμείο Καταθέσεων.
Εκπρόσωπος του γαλλικού ομίλου, Engie, δήλωσε ότι τα αιολικά αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το 2021. Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, τα αιολικά πάρκα θα απλώνονται σε μια ζώνη 83 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα εξοπλιστούν με 62 ανεμογεννήτριες, της κατασκευάστριας εταιρείας Siemens Gamesa Renewable. Η συνολική παραγωγή εκτιμάται πως θα φτάνει τις 1.900 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας τον χρόνο, ποσότητα που αντιπροσωπεύει την καταναλισκόμενη ενέργεια 790.000 ανθρώπων, περίπου.