Νέος διαγωνισμός για έργο αφαλάτωσης στην Αλόννησο

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα προκηρυχθεί διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξεύρεση αναδόχου του έργου της αφαλάτωσης του νερού της Αλοννήσου. Η σύμβαση με τον υπάρχοντα λήγει τον Οκτώβριο του 2017. Στόχος της δημοτικής αρχής να διπλασιαστεί η ποσότητα του νερού που θα αφαλατωθεί για να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού του νησιού και να μειωθεί το κόστος του τιμολογίου ύδρευσης.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, στις προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι η παροχή 1200 κυβικών το 24ωρο, έναντι 600 τώρα ενώ η σύμβαση θα έχει διάρκεια πέντε χρόνων. «Ευελπιστούμε να έχουμε μείωση 50% στην τιμολόγηση του νερού. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και θα αναδειχθεί ανάδοχος με καλή τιμή» επισήμανε ο κ. Βαφίνης. Εκτίμησε ότι πλέον ο δήμος έχει την τεχνογνωσία για να στήσει ένα διαγωνισμού διεθνούς επιπέδου στο συγκεκριμένο αντικείμενο και όλα θα κυλήσουν ομαλά, όσο και αν η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα ο δήμος αγοράζει το αφαλατωμένο νερό έναντι 1,94 ευρώ το κυβικό χωρίς ΦΠΑ και το χρεώνει, κλιμακωτά ανάλογα με την κατανάλωση, από 2,20 ευρώ το κυβικό έως και 3 ευρώ στις μεγάλες καταναλώσεις. «Θα θέλαμε να το αγοράζουμε περίπου στο ένα ευρώ και να μπορούμε να το πουλάμε από 1,30 ευρώ το κυβικό για να συμφέρει και στους πολίτες, χωρίς όμως να μειώσουμε στο ελάχιστο τις απαιτήσεις μας για καλής ποιότητας νερό».