Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν λόγω της υπερπροσφοράς που συνεχίζει να κυριαρχεί, αλλά οι αρχικές απώλειες περιορίζονται λόγω των προσδοκιών ότι οι μεγάλοι εξαγωγείς θα συμφωνούσαν να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή, προκειμένου να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν την αγορά.

Το Brent υποχωρεί κατά 60 σεντς στα 51,22 δολάρια το βαρέλι, σχεδόν 10% κάτω από υψηλά του μήνα. Το αργό των ΗΠΑ υποχωρεί κατά 55 σεντς στα 49,07 δολάρια το βαρέλι.
Η υπερπροσφορά που επιμένει στην αγορά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του έτους για να ενισχύσουν την αγορά και να στηρίξουν της τιμές.
Ο ΟΠΕΚ συζητά την επέκταση των περικοπών του στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά ο οργανισμός έχει μια δύσκολη, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου βρίσκονται κοντά σε ρεκόρ σε πολλά μέρη του κόσμου.
“Είναι σαφές ότι ο κόσμος έχει πολλά αποθέματα πετρελαίου, καθιστώντας τη ζωή του ΟΠΕΚ πολύ δυσκολότερη”, όπως σημειώνει στο Reuters o Jeffrey Halley, αναλυτής της αγοράς πετρελαίου της OANDA.
Στα στοιχεία των ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, αλλά τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν καθώς τα διυλιστήρια παρήγαγαν περισσότερο καύσιμο από ό, τι μπορούσε να καταναλώσει η αγορά.

Πηγή: www.capital.gr