Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒΤ) της Κύπρου, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο «Σχέδιο για την Παραγωγή Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού», έως τις 30 Απριλίου 2018.
Οι ουσιαστικές αλλαγές στο τροποποιημένο σχέδιο είναι:
  1. Μείωση του ποσού της εγγύησης πιστής εκτέλεσης του έργου που απαιτείται για τα έργα που θα ενταχθούν στο Σχέδιο. Συγκεκριμένα θα υποβάλλεται εγγύηση πιστής εκτέλεσης ύψους 34 ευρώ ανά εγκατεστημένο kW του έργου με ανώτατο ποσό τις 100.000 ευρώ, ενώ έχει μετατεθεί και ο χρόνος υποβολής της εγγύησης πιστής εκτέλεσης1.
  2. Για την ένταξη ενός συστήματος ΑΠΕ στο Σχέδιο δεν θα απαιτείται η υποβολή της πολεοδομικής άδειας και της άδειας οικοδομής του έργου. Οι συγκεκριμένες άδειες θα μπορούν να υποβάλλονται, σε μεταγενέστερο στάδιο, στον αρμόδιο Διαχειριστή μαζί με την αίτηση για έλεγχο της εγκατάστασης του συστήματος. Έργα τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια οικοδομής ή/και πολεοδομική άδεια θα έχουν προτεραιότητα κατά την εξέταση της αίτησης τους από τους αρμόδιους Διαχειριστές.
  3. Καθορίζονται κριτήρια προτεραιότητας εξέτασης αιτήσεων όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 8 β(ii) του Σχεδίου.