Κύπρος: Έγκριση σχεδίου για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχέδιο στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ισχύος 212MW, αποφάσισε το Κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις είπε επίσης ότι οι εργασίες στα ενεργειακά εντός της κυπριακής ΑΟΖ προχωρούν κανονικά και βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο στην σημερινή του συνεδρία ενέκρινε σχέδιο στήριξης για τις ΑΠΕ με τελική κατάληξή τους στην ανταγωνιστική αγορά συνολικής ισχύος 212 mw, που αφορούν ΑΠΕ σχεδόν όλων των τεχνολογιών, δηλαδή αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιομάζα και ηλιοθερμικά συστήματα, ακόμη και συστήματα κυματικής ενέργειας», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης στις δηλώσεις του.

Θεωρούμε, είπε, «ότι το συγκεκριμένο σχέδιο στήριξης είναι σημαντικό γιατί θα επιτρέψει στους επενδυτές να προχωρήσουν με συστήματα ΑΠΕ που θα λάβουν στήριξη ίση με το εκάστοτε κόστος αποφυγής εωσότου ενταχθούν στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού».

Θεωρούμε, πρόσθεσε, «ότι είναι σημαντικό βήμα σε ότι αφορά τόσο το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, αλλά και την πορεία της χώρας προς την πράσινη ανάπτυξη». 


Πηγή: www.philenews.gr