Έντονο ενδιαφέρον για την ένταξή του στο πρόγραμμα συνεργασίας της ΔΕΗ με την εταιρεία Solaris έχει ήδη εκδηλώσει ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάζεται η παροχή ολοκληρωμένου «πακέτου» υπηρεσιών για την προμήθεια και χρήση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο, με το οποίο εκδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον της για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος, Παν. Νίκας, η άσκηση του έργου αστικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία δεν μπορεί παρά να γίνει σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ.

«Η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε στο έγγραφο του Δημάρχου και έχει ζητήσει περαιτέρω επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα. Σημειώνεται ότι μετά τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, η ΔΕΗ επεκτείνεται στο μεγάλο χώρο της ηλεκτροκίνησης στις αστικές μεταφορές», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Η ΔΕΗ και η πολωνική εταιρία Solaris Bus & Coach υπέγραψαν το Νοέμβριο του 2017 στην Αθήνα μνημόνιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένων λύσεων συγκοινωνιακών αναγκών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές.