Η Sunlight, το ομόλογο των 50 εκατ. ευρώ και το όπλο της εξωστρέφειας

Με όπλο το έντονα εξαγωγικό προφίλ (84% των εσόδων προέρχεται από εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες) προχωρά η Sunlight στην έκδοση ομολογιακού δανείου που έχει ως στόχο να αντλήσει 50 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της σχέδια.

Η δημόσια προσφορά έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 14 – 16 Ιουνίου, ενώ την προσεχή Τρίτη η εταιρεία θα παρουσιάσει τα πλάνα της σε θεσμικούς επενδυτές. Άξιο προσοχής ότι η επιχείρηση -100% ελληνική, μέλος του ομίλου Π. Γερμανού- απευθύνεται σε μια διεθνή αγορά, αυτή των μπαταριών, με πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Οι προοπτικές αυτές αποτυπώθηκαν και στα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 με την εταιρεία να καταγράφει πωλήσεις-ρεκόρ, που αντιστοιχούν σε €168,4 εκατομμύρια και βελτιωμένα EBITDA κατά 28,9% (από €13,4 εκατ. το 2015 σε €17,2 εκατ. το 2016), και να βρίσκεται στο top 5 παγκοσμίως με κριτήριο τις πωλήσεις μπαταριών έλξης. Να σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε διεύρυνση της συνεργασίας της με την Toshiba και στην αγορά της Νιγηρίας.

Μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας Bisedge, η οποία εδρεύει στη χώρα, η Συστήματα Sunlight εισέρχεται με αυτό τον τρόπο στην αγορά καταναλωτικών μπαταριών της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής. Μιας χώρας που λόγω της έλλειψης υποδομών ενέργειας, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αγορές καταναλωτικών μπαταριών…


Πηγή: www.euro2day.gr