Ο Πρόεδρος Evo Morales επιθεώρησε την άφιξη των πρώτων δυο αεριοστροβίλων και των γεννήτριών τους, που ταξίδεψαν στη χώρα από τη Σουηδία, διανύοντας 16.000 χλμ. μέσα από τις Άνδεις, με προορισμό το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Termoeléctrica del Sur, της εταιρείας ENDE Andina, στη Βολιβία. Οι αεριοστρόβιλοι θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στη Βολιβία.
Η Siemens θα προμηθεύσει 14 αεριοστρόβιλους, 11 ατμοστρόβιλους και επιπλέον εξοπλισμό για την επέκταση των εργοστασίων Termoeléctrica del Sur, Termoeléctrica de Warnes και Termoeléctrica Entre Rios για τη λειτουργία θερμοηλεκτρικού εργοστασίου συνδυασμένου κύκλου.

 «Με αυτό το έργο επιτυγχάνουμε την ταχύτερη, αποδοτικότερη και οικονομικότερη επέκταση των δυνατοτήτων παραγωγής ενέργειας στη Βολιβία», δήλωσε ο Willi Meixner, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Power and Gas της Siemens. Προσέθεσε ότι «η χώρα θα εξοικονομήσει πολύ φυσικό αέριο από τη σαφή αύξηση της αποδοτικότητας των τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και φυσικά θα ωφεληθεί και το περιβάλλον. Οι σύγχρονες τεχνολογίες θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια για τον αυξανόμενο πληθυσμό και την αναπτυσσόμενη οικονομία».
Τον Μάιο του 2016, η Siemens υπέγραψε την αντίστοιχη συμφωνία για την αύξηση της παραγωγικής ισχύος της χώρας κατά περισσότερο από ένα gigawatt. Τα δύο μηχανήματα, που κατασκευάστηκαν στη Siemens Industrial Turbomachinery στο Finspang, φορτώθηκαν σε βαρέα φορτηγά στο λιμάνι του Norrköping της Σουηδίας. Το φορτίο με περισσότερους από 170 τόνους ταξίδεψε πρώτα στα 14.000 χιλιόμετρα σε θαλάσσια διαδρομή προς το λιμάνι της Arica στη Χιλή. Από εκεί, μεταφέρθηκαν στη Βολιβία, διανύοντας επιπλέον 1.800 χιλιόμετρα σε μερικώς τραχύ έδαφος. Συνολικά, παραδόθηκε στη Βολιβία εξοπλισμός από τρεις ηπείρους και πραγματοποιήθηκαν 400 μεταφορές βαρέων φορτίων για να φέρουν εξοπλισμό στις τρεις μονάδες των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι δύο αεριοστρόβιλοι θα εγκατασταθούν για να δώσουν ενέργεια στις ηλεκτρικές γεννήτριες και να παράγουν ατμό που θα ενεργοποιήσει τους ατμοστροβίλους, αυξάνοντας την απόδοση της μονάδας παραγωγής ενέργειας σε περισσότερο από 50 τοις εκατό.

Ο Πρόεδρος Morales ανέφερε ότι η συνδυασμένη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο και ατμό παρέχει ήδη ηλεκτρική ενέργεια στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα (SIN), μέσω τεσσάρων στροβίλων Siemens SGT-800 χωρητικότητας 40 μεγαβάτ ο καθένας, επιπλέον του υποσταθμού ανύψωσης 230 kilowatt. Υπενθύμισε ότι η κατασκευή του ξεκίνησε το 2012 και άρχισε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2014. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Morales, οι στρόβιλοι θα προσθέσουν ισχύ 320 μεγαβάτ στην τρέχουσα δυναμικότητα του εργοστασίου, η οποία στο τέλος του έργου θα έχει ισχύ 480 megawatt, τον Απρίλιο του 2019. Ανέφερε επίσης, ότι βραχυπρόθεσμα το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο συνδυασμένου κύκλου θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά της Βολιβίας.
Η Siemens θα παραδώσει και 11 ατμοστρόβιλους για τις τρεις εγκαταστάσεις θερμοηλεκτρικού σταθμού της ENDE ANDINA από το εργοστάσιό της στο Jundiaí, São Paulo, στη Βραζιλία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει λάβει το εργοστάσιο στην ιστορία της εταιρείας. Η Siemens Βραζιλίας παρέδωσε τους δυο πρώτους από τους συνολικά 11 ατμοστρόβιλους από τη συμφωνία που υπογράφηκε με τη κυβέρνηση της Βολιβίας το 2015. Η χώρα προτίθεται να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας και τις εξαγωγές της σε γειτονικές χώρες, εστιάζοντας στη μεταφορά και διανομή ανανεώσιμης ενέργειας.  

Σύμφωνα με τον André Cassolato, Επικεφαλής της Proposal Team στη Διεύθυνση Ατμοστροβίλων της Siemens, η συμφωνία θα ενισχύσει τη Βολιβία με διαφορετικούς τρόπους. «Το εργοστάσιο ατμοστρόβιλων της Jundiaí είναι στρατηγικής σημασίας για τη Siemens λόγω της θέσης της και της ικανότητάς της να ανταποκριθεί στην ενεργειακή ανάπτυξη σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Αυτή η ιστορική προσφορά θα βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των τριών εργοστασίων, μειώνοντας την κατανάλωση φυσικού αερίου για κάθε megawatt παραγόμενης ενέργειας και βελτιστοποιώντας την πρόσβαση στην ενέργεια στη Βολιβία», εξηγεί.
 «Με το έργο αυτό, η Siemens ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή της στην κοινωνία για την αναζήτηση πιο αποδοτικών ενεργειακών λύσεων, συμβάλλοντας στην αύξηση περίπου 1.000 megawatt στα τρία θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της Βολιβίας. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν το ήμισυ της εγκατεστημένης ισχύος άλλων θερμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών σταθμών στη χώρα», εξηγεί ο Cassolato.
Η ENDE ANDINA SAM, που δημιουργήθηκε το 2007, είναι μια κρατική επιχείρηση που συμβάλλει στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον πληθυσμό της Βολιβίας. Αυτός ο θερμοηλεκτρικός σταθμός έχει τρεις εργοστασιακές μονάδες (Entre Ríos, Del Sur και Warnes) τα οποία, από κοινού, προσφέρουν την τρέχουσα χωρητικότητα 460 megawatt. Σύμφωνα με τον Cassolato, τα τρία εργοστάσια θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο μετά τη συμφωνία.