Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor πιστεύει ότι η Κίνα αναμένεται να γίνει η Νο1 αγορά στην ανάπτυξη και στην πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Όπως ανέφερε στο CNBC, o εκτελεστικός πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού, Bill Ford, «πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στα ηλεκτρικά οχήματα και ποντάρουμε πολλά σε αυτή την αγορά», ενώ, όπως είπε μιλώντας στο περιθώριο διεθνούς συνεδρίου τεχνολογίας του Fortune στην Κίνα, «όλη η γκάμα των μοντέλων της Ford εδώ (σσ. στην Κίνα) θα μετακινηθεί στην ηλεκτροκίνηση ως το 2025».
Προσφάτως, η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας ύψους 756 εκατ. δολ. με την κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων Zotye Auto για την παραγωγή και την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στο Πεκίνο. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να έχει έτοιμα τουλάχιστον 15 μοντέλα ως το 2025.
Οι επενδύσεις της Ford μοιάζει με τις αντίστοιχες των General Motors, Daimler και Volkswagen που επιδιώκουν την ανάπτυξη μιας επιθετικής στρατηγικής σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Πηγή: www.newmoney.gr