Η παγκόσμια αγορά εξοπλισμού ασφαλείας στα έργα επιτήρησης πόλεων έχει σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σύμφωνα με νέα έρευνα της IHS Markit.
Η παγκόσμια αγορά επιτήρησης πόλεων προβλέπεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 14,6% από το 2016 έως το 2021, όπως αναφέρεται στην ανάλυση «Video Surveillance & Security Report – Cities» της ερευνητικής εταιρείας.
Η κινεζική αγορά εξοπλισμού ασφαλείας για την επιτήρηση πόλεων είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των παγκόσμιων εσόδων. Η Κίνα θα γίνει η πρώτη χώρα που θα χρησιμοποιήσει ευρέως την αναγνώριση προσώπου στα έργα επιτήρησης πόλεων, ενώ περισσότερες από 10.000 έξυπνες κάμερες αναμένεται να αναπτυχθούν στο Shenzhen το 2018.
Οι δημόσιες επενδύσεις και οι μεγάλες πόλεις αποτελούν την κινητήρια δύναμη της βιώσιμης ανάπτυξης, για την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς επιτήρησης πόλεων τα τελευταία χρόνια.
Με βάση τις εθνικές πολιτικές, τα κρατικά κεφάλαια αναμένεται να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη της αγοράς επιτήρησης πόλεων τα επόμενα χρόνια.
Ο πρωταρχικός στόχος των συστημάτων αυτών, είναι να βοηθηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις να διατηρούν τη δημόσια ασφάλεια και να περιορίζουν το έγκλημα.
Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες εγκαταστάσεις, τα συστήματα επιτήρησης πόλεων συνήθως καλύπτουν πολύ μεγαλύτερες περιοχές. Ως αποτέλεσμα, τα συστήματα αυτά αντιμετωπίζουν πολύ πιο περίπλοκους κινδύνους και τεχνικά ζητήματα, από άλλα σενάρια εφαρμογών.
Η πολυπλοκότητα του συστήματος, η κλίμακα και οι περιπτώσεις χρήσης, ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τον προϋπολογισμό που διαθέτει μια πόλη για να επενδύσει σε αυτόν τον τύπο τεχνολογίας.
Μεγάλες εκδηλώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, του 2012 στο Λονδίνο και η Expo 2010 στη Shanghai, οδήγησαν σε σημαντικές επενδύσεις και προκάλεσαν σημαντική ανάπτυξη των συστημάτων παρακολούθησης σε αυτές τις πόλεις.
Με την προϋπόθεση ότι θα διατεθεί επαρκής χρηματοδότηση για τα έργα επιτήρησης πόλεων, πολλές προηγμένες τεχνολογίες μπορούν να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότητα τους.
Για παράδειγμα, η αγορά γνώρισε ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για ανάλυση περιεχομένου βίντεο σε έργα επιτήρησης πόλεων, ειδικά στην αναγνώριση προσώπου.

Πηγή: Zarifopoulos Blog